El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha començat aquest dimecres al matí a visionar altre cop els vídeos de les càmeres de seguretat de la finca de la família de joiers Tous, a Sant Fruitós de Bages, en l'inici de la revisió del judici al gendre dels amos de la joieria, Lluís Corominas. Corominas ha arribat poc abans de les deu del matí al Palau de Justícia de Barcelona amb la seva dona, on la Sala Civil i Penal del TSJC revisa el seu cas, presidit pel president de l'alt tribunal català, Miguel Ángel Gimeno. Corominas va ser absolt per un jurat popular de l'acusació d'haver matat d'un tret un lladre desarmat, en considerar que va actuar en legítima defensa i amb una por insuperable.

Poc després de començar el judici, totes les parts han pogut veure els vídeos de pocs dies abans dels fets, quan uns lladres van entrar a la finca dels Tous, i els dos blocs d'imatges del dia dels fets: les càmeres exteriors, que van captar els moviments de Corominas, i una càmera de l'habitació on hi havia el vigilant de seguretat amb tots els monitors que controlava, on es pot sentir-lo parlar amb Corominas mentre passaven els fets.

Després de l'absolució, la fiscalia va demanar tornar a interrogar Corominas, però el TSJC només va acceptar revisar els recursos i tornar a visionar els vídeos.

Durant la vista d'aquest dimecres, tant defensa com acusacions tornen a exposar els seus arguments, però no tornaran a interrogar ni l'acusat ni cap testimoni o pèrit. En una maniobra poc habitual, la fiscalia volia tornar a interrogar, ara sense jurat popular, l'acusat i els psiquiatres que van fer una pericial psicològica sobre el seu estat mental.

Però el TSJC va recordar que tot i que la llei no ho prohibeix expressament, la jurisprudència sí que veta la possibilitat que un tribunal d'apel·lació modifiqui els fets declarats provats per un jurat. El que sí podrà fer l'alt tribunal català és canviar els conceptes jurídics de la sentència i fins i tot la deducció que el jurat va fer de la veritable voluntat de l'acusat, que va disparar contra un home desarmat dins del seu cotxe.

La fiscalia demana que es condemni Corominas a cinc anys de presó i considera que el veredicte del jurat, que el va absoldre per sis vots a tres, està basat en un raonament "il·lògic, arbitrari i irracional".