Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga van detenir el passat dia 18 de març un home de 29 anys d´edat, veí de Barcelona i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de quatre delictes d´estafa, un d'ells al mateix municipi berguedà. La investigació es va iniciar arran d'una denúncia interposada per una senyora d'edat avançada.

Segons la víctima, el treballador havia de cobrar, amb un datàfon sense fil, 600 euros per fer la revisió del gas del seu habitatge a Berga. Posteriorment, va tenir coneixement que realment va fer un recàrrec de 1.000 euros i havia intentat treure fins a 6.000 euros

La investigació va permetre constatar que aquesta estafa s´havia realitzat per la mateixa persona a Barcelona, utilitzant el mateix sistema d´engany.

Contactava amb persones d´edat avançada i els hi feia canvis superficials en les instal·lacions de gas o col·locava detectors de fuites, sense permís ni emetre factures, cobrant grans quantitats de diners en relació als serveis realitzats.

Amb les dades de la targeta, a posteriori, en alguns casos intentava retirar grans quantitats de diners.

La investigació va concloure el passat 18 de març amb la detenció del presumpte autor de l´estafa comesa a Berga.

Al detingut se li imputa, a més del cas del Berguedà, tres casos més comesos a Barcelona els darrers mesos, on va cobrar un total de 2695,84 euros i va intentar retirar la quantitat de 10.888 euros, tot i que no va ser possible ja que el banc va denegar els càrrecs.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d´Esquadra, amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.