La policia espanyola i la Guàrdia Civil han detingut 20 persones i n'han acusat una altra per un delicte de tràfic de drogues. Els arrestats, onze de nacionalitat dominicana i vuit d'espanyola, formaven part d'una organització criminal que es dedicava a traficar amb drogues a Barcelona i a diferents poblacions de la comarca del Bages. Entre els objectes intervinguts, hi ha 616 grams de cocaïna, 34 grams de haixix, 8.405 euros, dues premses hidràuliques, un vehicle i diversos utensilis per a la manipulació de les drogues. La investigació va començar a principis del 2013, quan es va detectar una persona a Manresa que s'estaria dedicant a la compra-venda de substàncies estupefaents, especialment cocaïna.

Els detinguts formaven part d'una organització criminal estructurada que es dedicava a distribuir droga fonamentalment a Manresa, però també a Barcelona, Avinyó, El Pont de Vilomara, Santpedor i Sant Salvador de Guardiola.

Segons la Guàrdia Civil, els delinqüents compraven la cocaïna i, posteriorment, la tallaven per augmentar-ne la quantitat. La manipulació de les drogues es portava a terme en diferents pisos francs on disposaven dels elements necessaris per a la transformació de la droga (molinets, bàscules, premses i aparells per envasar al buit). Un cop tenien la droga manipulada, l'ocultaven en vehicles preparats amb diferents habitacles camuflats i, després la transportaven i la distribuïen a altres integrants de l'organització per vendre-la a petita escala.

En les cinc entrades i registres efectuats pels agents en diferents domicilis de Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Manresa, la policia espanyola i la Guàrdia Civil van intervenir 616 grams de cocaïna, 33,9 grams de haixix, 8.405 euros, material divers per a la manipulació de les drogues, dues premses hidràuliques, bàscules de precisió, material informàtic, telèfons mòbils, una pistola, munició, una arma prohibida i diversa documentació relacionada amb les activitats il·lícites.

Els 20 detinguts, onze són de nacionalitat dominicana i vuit de nacionalitat espanyola, són veïns de Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Manresa, Sabadell, Pont de Vilomara, Avinyó, Sant Salvador de Guardiola i Santpedor. Dos dels arrestats són dones. Tots ells han estat posats a disposició judicial acusats de delictes contra la salut pública, associació il·lícita i tinència il·lícita d'armes.