Els Mossos d´Esquadra han desmantellat un punt de cultiu de marihuana a Sant Salvador de Guardiola. L'operació ha permès detenir tres persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública.

Els agents van tenir coneixement de la plantació a finals de desembre i aleshores van iniciar una investigació. El procés va ser laboriós ja que els detinguts duien a terme l´activitat il·lícita amb molta cautela i discreció. En aquests sentit, aconseguien passar desapercebuts per als veïns de la zona on tenien el cultiu i prenien diverses mesures de vigilància per evitar l´acció policial.

Amb la informació disponible, el dia 9 de maig els Mossos van fer una entrada i escorcoll en el lloc de la plantació on van trobar 112´5 kg de marihuana ja tallada i assecada. El seu valor en el mercat negre podria ascendir a uns 200.000€. Durant l´operatiu també van detenir els responsables de la plantació, tres homes de 29, 33 i 37 anys, tots ells veïns de Barcelona. En el decurs de la investigació els policies van comprovar que cap dels tres homes investigats treballava ni disposava de cap ingrés econòmic estable.

Durant l´entrada, els agents van constatar que el local on feien el tractament de la droga disposava d´una instal·lació habilitada amb tots els sistemes i estris que en garantissin un alt rendiment: 14 aires condicionats amb bomba de calor, 72 reactàncies per encendre 72 focus de la il·luminació de 600 watts cadascun, extractors amb filtres de carboni, així com un sistema de regadiu interior. Aquesta instal·lació els permetia realitzar entre tres i quatre cultius anuals. A més, tenien manipulada la presa de l´electricitat amb l´objectiu de no satisfer la factura corresponent.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó provisional per un d´ells i llibertat amb càrrecs per als altres detinguts.