La Guàrdia Civil ha intervingut aquest dimecres a la duana de les Valls de Valira(Alt Urgell) 80.000 paquets de tabac ros de contraban, valorats en 338.125 euros. El material viatjava amagat en un doble fons d'un camió. El vehicle de gran tonatge, que tenia matrícula espanyola i provenia d'Andorra, va ser interceptat a les 18:00 hores. Tot i que el conductor va declarar que el camió estava buit, els agents van sospitar que podia ocultar material de contraban, per això van escorcollar la carcassa del vehicle. Van trobar el tabac a la part de davant del semiremolc, on habitualment hi ha una espuma aïllant. El conductor del camió, de 45 anys i veí de Màlaga, va passar a disposició judicial.

El semiremolc interceptat comptava amb un sofisticat doble fons que permetia amagar en el seu interior cartons de tabac a les parets laterals, inferior i superior. Aquesta operació és la més important que ha fet la Guàrdia Civil durant els últims anys a la duana de la Farga de Moles.

El conductor del camió, de 45 anys i veí de Màlaga, ha passat a disposició del Jutjat d'Instrucció de la Seu d'Urgell. La Guàrdia Civil manté oberta la investigació i no descarta més detencions.