Els Mossos han detingut un ferroveller del Pont de Vilomara i un venedor que li subministrava ferralla per falsificar presumptament els documents de compravenda del material, amb el suposat objectiu d'ocultar-ne l'origen. Encara que la policia no ha pogut acreditar la procedència il·lícita del ferro, el venedor té 38 antecedents policials per robatoris.

El responsable del negoci del Pont és un veí de Terrassa de 46 anys de nacionalitat espanyola, que va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria dels Mossos. L'altre detingut és un home de 37 anys de Manresa, també de nacionalitat espanyola, que va estar detingut fins a passar a disposició del jutge de guàrdia, que el va deixar en llibertat condicional. Tots dos estan acusats d'un delicte de falsificació de document mercantil.

Els fets, segons van explicar ahir els Mossos, es van iniciar el 22 de maig durant un control policial en una ferralleria el Pont. Quan els agents es trobaven a l'empresa, van veure una persona fent gestions de venda de ferralla amb el responsable. Durant el procés, van observar que l'encarregat no va inscriure correctament les dades de la venda. En concret, va falsejar la identitat del venedor i el seu vehicle. A més, també van comprovar que el mateix venedor signava conscientment l'albarà falsejat.

Els agents van preguntar al ferroveller el motiu de la irregularitat, però no van donar credibilitat a les seves explicacions. Aleshores, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació, ja que tenien indicis que podia haver-hi irregularitats en l'anotació de registres i albarans que es duien a terme durant la compra de material.

Després de diverses gestions, els investigadors van comprovar que, vuit vegades, entre el 19 i el 23 de maig, la persona que constava en els albarans no era la mateixa que havia fet les gestions, ni tampoc el vehicle. Segons els Mossos d'Esquadra, totes les dades eren falses i estaven relacionades amb el mateix venedor.

Per aquest motiu, els agents van detenir el 19 de juny passat el responsable de l'empresa i, una setmana després, van arrestar el venedor del material, tots dos pel mateix delicte de falsificació Fonts policials van explicar que no van poder comprovar si l'origen del material era il·lícit.