L'única noia imputada per l'agressió neonazi de Manresa, Ana María M. V., va aprofitar ahir el seu últim torn de paraula per negar que la intenció dels acusats que aquell vespre es van desplaçar des de diferents llocs de Catalunya fins al Bages fos celebrar cap festa d'aniversari del seu fill, sinó simplement trobar-se tots plegats amb l'excusa de l'efemèride.

El dia de la seva declaració davant el jutge, alguns dels processats havien justificat la seva presència aquell vespre a la comarca per celebrar l'aniversari del nen, de 4 anys, però el fiscal va fer notar que a les imatges del bar del Pont de Vilomara on es van reunir no hi havia cap signe de festa. Ahir, però, Ana María va manifestar expressament que, de fet, no estava prevista cap celebració per intentar així salvar la versió dels acusats.

La noia va replicar d'aquesta manera l'observació que el fiscal va fer en l'exposició del seu informe final, quan va advertir irònicament que en les imatges de la càmera del bar del Pont no s'hi apreciaven ni regals, ni pastissos d'aniversari ni cap indici d'una festa infantil, cosa que contradeia, per tant, la seva versió. És més, en el vídeo s'observa com el nen i la mare, que arriben més tard que la resta, són pràcticament ignorats pel grup, cosa que, a parer de les acusacions, confirmava que la versió dels acusats era "inversemblant", a més d'"infumable".