L'Ajuntament de Castellnou de Bages ha reutilitzat les malles que s'empren en els treballs de via pública per evitar els despreniments a la carretera que uneix el municipi amb Santpedor. L'alcalde, Francesc Martínez, es queixa que cap administració es vol fer càrrec del manteniment de la carretera i al seu govern no li ha quedat cap altre que prendre cartes en l'assumpte.

No és la primera vegada que l'alcalde denuncia que el municipi que dirigeix és l'únic a Catalunya de més d'un miler d'habitants sense una carretera d'accés catalogada com a local, és a dir, gestionada per la Diputació de Barcelona o la Generalitat de Catalunya. I és que el vial, de cinc quilòmetres i mig i pel qual cada dia circulen prop de 2.500 vehicles, és catalogat com a camí asfaltat i, per tant, és competència del terme municipal al qual pertany, en aquest cas de l'Ajuntament de Castellnou. Fa anys que el consistori batalla pel trasllat de competències a un òrgan superior, una petició que, segons l'alcalde, de moment no ha obtingut resposta.

La malla s'ha col·locat després de reiterats despreniments de pedres a la carretera, constants sobretot quan hi ha pluja. No obstant això, no és l'únic problema de la carretera d'accés a Castellnou de Bages. Martínez es queixa del defectuós estat en què es troba el paviment. Ja al terme municipal de Santpedor, el vial té sovint forats, "que posen en perill la seguretat dels vehicles que hi circulen, especialment els de dues rodes", afirma.