La mare i la germana del jove detingut ahir a la matinada a Piera (Anoia), en una operació contra una suposada cèl·lula gihadista de propaganda i reclutament, asseguren que el noi només es dedicava a opinar i debatre a les xarxes socials.

En declaracions a Efe, la germana del detingut a Piera va dir ahir que el seu germà es limitava a "opinar" a les xarxes socials. "És un nen. L'únic que fa és parlar", ha indicat.

"Nosaltres l'hem advertit: 'vigila, que si dónes la teva opinió, poden pensar el que no és'. I és el que ha passat", va lamentar la seva germana.

Segons el seu relat, els agents, amb la cara coberta amb passamuntanyes i amb armes de foc, van irrompre de matinada al domicili familiar i van concentrar tots els membres de la família a una habitació, mentre el germà romania emmanillat a una altra habitació.

En acabar el registre, els agents van explicar als familiars del noi que se l'emportaven a Madrid. "Ens han dit que s'havia comunicat amb gent amb qui no ho havia de fer", va precisar la seva germana.

D'altra banda, la mare del noi, Maria Jiménez, va explicar que el seu fill parla de l'Islam a les xarxes socials, però "res més". "No té res a veure amb això (el gihadisme). Potser, ha debatut", va al·legar la dona.

Segons la mare, el seu fill es limita a estudiar, a seguir un curs d'informàtica i a jugar a bàsquet al parc amb els seus germans. "No és un nen que tingui aquestes coses (el gihadisme) al cap", va insistir la seva mare, que va apuntar que el detingut sempre estava pendent del mòbil i de les xarxes socials.