El Jutjat d'Instrucció 2 de Berga ha imputat dos delictes de prevaricació al nou cap de llista de CiU de Cercs, Jesús Calderer, fins ara primer tinent d'alcalde, i l'ha citat a declarar per al proper 12 de maig, en plena campanya per a les eleccions municipals del 24-M, segons ha pogut saber Regió7. La jutgessa també ha imputat dos membres més de la llista de CiU, Ana Isabel Rodríguez i Xavier Serra, que ocupen, respectivament, els números 2 i 5 de la candidatura.

Tots tres, que han estat regidors de govern aquest mandat, són acusats d'haver anul·lat irregularment l'ordre d'enderroc d'un cobert il·legal que la cap de llista d'ERC de Cercs, Marie Kapretz, es va fer construir a casa seva. Kapretz ha estat fins ara a l'oposició i en aquestes eleccions encapçala una de les dues llistes rivals de CiU.

La querella de la fiscalia, que ha motivat les imputacions judicials, respon a una investigació iniciada per una denúncia d'un regidor de l'oposició, Germán Sánchez, que és precisament el cap de llista del tercer partit que es presenta a les eleccions, Independents per Cercs. Es dóna el cas que Sánchez ja ha presentat altres denúncies per temes urbanístics contra l'Ajuntament. Una d'elles va acabar el desembre passat amb la condemna judicial de l'actual alcalde, Ferran Civil (CiU), que, després de la sentència, ha optat per no presentar-se a la reelecció.