Els Mossos d´Esquadra van detenir el passat 28 de maig després d'una persecució pel centre de Manresa dos homes, de 18 i 19 anys, un veí de Sant Vicenç de Castellet i l´altre de Manresa, acusats d'intentar robar gasolina d'un cotxe.

Els fets van succeir el passat 28 de maig, pels volts de les dues, quan ens van alertar que dues persones estaven manipulant els baixos d´un vehicle que es trobava estacionat al passatge Burés de Manresa.

Immediatament es van adreçar diverses dotacions al lloc de l´incident i en arribar-hi van observar com un vehicle, en veure la presència policial, va fer una maniobra de canvi de sentit i va fugir a gran velocitat i en contra direcció.

El conductor del vehicle no va fer cas a les indicacions policials per tal d´aturar-se i es va saltar els senyals d´stop i de cediu el pas en les incorporacions d´un carrer a un altre.

Finalment, el vehicle escapolit es va estavellar contra dos vehicles estacionats. Els dos ocupants, que van resultat il·lesos, van intentar fugir però ambdós van ser interceptats pels mossos.

Simultàniament, una patrulla que va anar al passatge Burés de Manresa va observar que un vehicle perdia gasolina per la part de sota i que el costat hi havia una garrafa plena de benzina i diverses garrafes buides amagades i preparades en un portal d´un edifici del costat.

A més, a pocs metres van localitzar un altre vehicle que presentava signes de forçament a la porta posterior.

Els agents que es trobaven amb els dos fugitius van escorcollar el vehicle accidentat on hi van trobar garrafes buides, de les mateixes característiques que les esmentades anteriorment, i tornavisos compatibles pel forçament de vehicles.

Els dos fugitius van quedar detinguts com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força interior de vehicle, per falta de furt i falta de danys. Al conductor també se´l va detenir per conducció temerària.

Els detinguts van passar el dia 29 a disposició del jutjat d´instrucció ens funcions de guàrdia de Manresa.