El Tribunal Suprem ha confirmat íntegrament les condemnes dels deu neonazis que fa tres anys van apallissar brutalment un grup de joves que esperaven al carrer per acudir a un concert antifeixista a la sala Stroika de Manresa. D'aquesta manera, els deu condemnats hauran de complir penes d'entre 16 i 19 anys de presó, tal i com va resoldre la sentència de l'Audiència de Barcelona, per dos delictes d'intent d'assassinat, a més a més d'altres delictes.

El Suprem, així, ha rebutjat els recursos que van presentar les defenses dels deu condemnats, i ha mantingut l'agreujant de motivació ideològica, ja que els neonazis van cometre l'atac "amb l'exclusiva finalitzat de reivindicar la seva ideologia, al marge de qualsevol consideració personal", segons la resolució. A més, segons constata el Suprem, van seleccionar les víctimes "senzillament per la seva simbologia o estètica exterior".

L'alt tribunal, a més a més, ha confirmat els agreujants de disfressa, ja que els acusats van cobrir els seus rostres amb passamuntanyes, caputxes o mocadors per impedir la seva identificació.

D'altra banda, el Suprem també ha rebutjat la nul·litat de les intervencions telefòniques autoritzades durant la investigació del cas, i que van ser unes de les proves per condemnar els acusats.

Els fets van tenir lloc el 23 de març del 2012, quan els acusats es van reunir a Terrassa, on es van repartir bengales i barres de ferro, i es van adreçar a la sala Stroika de Manresa, amb l'objectiu d'agredir els assistents que acudissin al concert antifeixista. Els neonazis van agredir brutalment un jove, que va resultar ferit crític, amb un traumatisme cranial que li hauria causat la mort si no hagués estat intervingut mèdicament de forma ràpida. També van agredir un altre jove i van llançar una bengala a l'interior d'un cotxe on s'havien refugiat un grup de joves.