La fiscalia demana sis anys de presó per a un veí de Manresa acusat d'haver agredit tres vigilants d'una discoteca de la ciutat llançant-los pedres. Un d'ells va resultar ferit greu en rebre l'impacte d'un roc al cap. El judici se celebrarà demà a la secció sisena de l'Audiència de Barcelona.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, es remunten al 14 de novembre del 2009. L'acusat, Lahoucine B., de nacionalitat marroquina, i una altra persona no identificada es van dirigir a la discoteca Skandol, situada al polígon dels Dolors de Manresa. Per normes d'admissió, però, els encarregats del local no van permetre l'accés de l'acusat.

Aleshores, violentat per aquest fet, Lahoucine B. es va allunyar del recinte, va agafar diverses pedres del terra i va retornar a l'entrada de la discoteca. En un moment en què diverses persones estaven transitant per l'accés a la sala, l'home va llançar pedres contra els vigilants. Segons assegura la fiscalia, una pedra va impactar al cap d'un dels treballadors, que va quedar estès a terra. Seguidament, va continuar llançant pedres, una de les quals va tocar un altre vigilant. Per últim, va envestir una altra persona per intentar accedir a dins de la discoteca i, en veure que l a porta estava tancada, va fugir immediatametn del lloc amb el seu cotxe.

Com a conseqüència, el vigilant que va quedar estès a terra va resultar ferit per un traumatisme cranioencefàlic greu, lesions que van tardar un mes i mig a curar-se. Els altres dos ferits van resultar amb lesions més lleus.

La fiscalia tipifica aquests fets com un delicte de lesions i demana per a Lahoucine B. la pena de sis anys de presó. També el considera autor de dues faltes de lesions, per les quals demana en conjunt una multa de 960 euros.

A més, demana que indemnitzi les tres víctimes amb un total de 7.910 euros, la majoria dels quals, 6.500 euros, per al principal agredit. El judici es farà demà al matí a l'Audiència de Barcelona.