El Jutjat Penal 3 de Manresa ha condemnat a dos anys de presó els quatre lladres que van atracar a Berga una treballadora que transportava un maletí amb joies de la firma Tous, que li van sostreure amb violència. Com que en el moment del robatori, l'octubre del 2013, no tenien antecedents, podran evitar l'ingrés a presó, amb la condició, però, que paguin a la joieria Tous el valor de les joies robades, xifrat en 8.500 euros.

Els fets, segons la sentència de conformitat, van tenir lloc el 23 d'octubre del 2013, als voltants de les 2 del migdia. Els quatre acusats, Juan Antonio Fernández Escobar, de nacionalitat espanyola, i Hamza Nali, Mourad Benacer i Azzedine Srati, d'origen marroquí, van anar en cotxe fins a Berga, a l'Avinguda del Canal Industrial, on hi ha un taller de joieria.

Segona la sentència, mentre dos dels acusats, Mourad i Azzedine, van fer funcions de vigilància, un altre dels processats, Hamza, es va adreçar a la víctima, una treballadora subcontractada del taller de joieria, que feia el servei de transport de joies de la joieria Tous. La dona portava en aquell moment un maletí ple de joies d'aquesta firma, que estaven taxades en 8.500 euros. Hamza, assegura la sentència, va agredir fortament la víctima, li va prendre el maletí i va fugir amb la resta d'acusats.

La fiscalia demanava inicialment per a cadascun dels acusats de cinc anys i mig de presó pels delictes de robatori amb violència i d'integració de grup criminal. El dia del judici, però, els acusats van reconèixer l'autoria dels fets, de manera que les seves respectives defenses van pactar una pena de conformitat amb el ministeri fiscal.

Així, en virtut de l'acord, tots quatre han estat condemnats únicament per un delicte de robatori amb violència (però no d'integració en banda criminal) i han estat sentenciats a dos anys de presó. Encara que posteriorment van cometre altres delictes, com que en el moment dels fets no tenien antecedents, el jutge els ha suspès la pena, amb la condició que no tornin a delinquir i que paguin els 8.500 euros a la joieria Tous.