L´hospital d´Igualada ha negat aquest dimarts haver comès cap negligència en l´atenció mèdica a Gabriel Pérez Escalante, el jove que va morir per una peritonitis causada per una apendicitis diagnosticada amb tres dies de retard. Així ho han explicat a aquest diari els pares del noi, que per primera vegada han rebut explicacions sobre els fets per part dels responsables del centre anoienc, que els van informar dels resultats de la investigació interna sobre els fets.

A la reunió hi han estat convocats quan ja es compleix un mes i mig de la mort del noi, de 24 anys d´edat. I han sortit de la trobada «amb les mateixes preguntes que teníem abans d´entrar-hi», ha reconegut la mare, Carmen Escalantem a Regió7. «La veritat és que ja ens esperàvem una resposta d´aquest tipus. Lògicament, estan tapant què va passar», considera Escalante.

Per aquest motiu, la família assegura que ja està preparant la denúncia per interposar a l´hospital, tot i que, de moment, es manté a l´espera del resultat de la investigació que està fent també sobre el cas el departament de Salut de la Generalitat. «Esperarem l´informe de Salut, tot i que, si triga gaire, tirarem endavant la denúncia», afirma Escalante.

En la reunió, celebrada aquest dimarts a la tarda, els pares van ser rebuts pel gerent de l´hospital, Ferran Garcia, i pels responsables mèdics de Cirurgia i d´Anestèsia. «Al principi de la reunió, s´han tornat a disculpar i han assegurat que sentien molt què havia passat. Han reconegut fins i tot algun error, com potser no haver fet alguna prova el segon dia que el meu fill va anar a Urgències», va explicar la mare. «Però han afegit que el meu fill semblava que estava millorant durant les dues primeres visites. I han acabat concloent que no hi va haver cap negligència en l´atenció mèdica. I que tot plegat va ser fruit d´un cúmul de complicacions», va afegir.

Tot i així, segons Escalante, els responsables mèdics que els van atendre «també han caigut en contradiccions, perquè han assegurat que, arran d´aquest cas, miraran si es poden canviar protocols perquè no torni a succeir».

Escalante també va explicar que els responsables de l´hospital els van informar que, després de la mort de Gabriel Pérez, hi ha hagut canvis i trasllats de professionals del centre. Un extrem que l´hospital no ha volgut confirmar a aquest diari. De fet, aquest dimarts a la nit, el centre sanitari continuava sense fer explicacions públiques sobre el resultat de la investigació.

El cas, que va ser revelat per Regió7, va passar a mitjan agost. Gabriel Pérez Escalante, un jove igualadí de 24 anys, va anar tres vegades a Urgències de l´hospital, els dies 16, 17 i 18 d´agost, perquè tenia uns forts dolors abdominals, que li impedien poder aguantar-se dret. En les dues primeres visites a Urgències, el jove va ser donat d´alta perquè li van diagnosticar una simple gastroenteritis. No va ser fins al tercer dia que els metges van detectar que tenia una apendicitis. Quan va ser diagnosticada, l´hospital va comprovar que l´apendicitis ja havia derivat en una peritonitis i que la infecció se li havia escampat. El noi va acabar morint tres dies després a l´hospital Clínic de Barcelona, on havia ingressat en estat crític.

La mort del jove igualadí va causar una onada d´indignació en una bona part de la ciutadania i, uns dies després, més de mil persones es van manifestar davant de l´hospital d´Igualada per exigir explicacions sobre el cas. Unes explicacions que la família no va rebre fins ahir, un mes i mig després de la mort del jove.