Després de la detenció fa un mes d'un acusat de propaganda gihadista per Internet, la Policia Nacional ha detingut una altra persona a Manresa per motius similars. L'arrestat, ara, és un home de 38 anys de nacionalitat espanyola, que està acusat, en aquest cas, de difondre amenaces terroristes per les xarxes socials. L'home, després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La detenció, segons va difondre aquest dimarts la Policia Nacional, va tenir lloc dijous de la setmana passada. Els agents van confiscar al domicili de l'acusat diverses armes de foc, tot i que no atribueixen al detingut cap vincle amb cèl·lules o amb organitzacions gihadistes.

La investigació va anar a càrrec de la prefectura superior de la Policia Nacional a València. L'operació es va dur a terme simultàniament dijous en dos domicilis de València i de Manresa, on va ser detingut l'acusat.

En l'escorcoll de l'habitatge manresà, el cos policial va intervenir un arsenal amb rèpliques de diferents armes prohibides, com ara un fusell d'assalt, una pistola de nou mil·límetres i diverses carrabines. A més a més, els agents també li van confiscar material informàtic, que està sent analitzat pels agents.

El detingut, segons la policia, està acusat d'haver difós per les xarxes socials missatges amenaçadors gihadistes. També va penjar a Internet fotografies en les quals apareixia exhibint armes simulades, com les que es van localitzar al seu domicili.

El cos policial va detenir l'home a Manresa com a presumpte autor d'un delicte de terrorisme, tot i que, posteriorment, ha comprovat que no té vincles amb cap cèl·lula ni amb cap organització gihadista. Després de passar a disposició judicial, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs, mentre espera que se celebri el judici.