Els Bombers van haver de fer ahir, festivitat del Pilar, tres salvaments de muntanya al Berguedà i al Bages. Un dels casos va ser la recerca d'una boletaire desapareguda a Castellar de n'Hug, que va ser trobada sana i estàlvia. Els altres dos serveis van ser rescats de persones accidentades als Rasos de Peguera i a Montserrat.

La boletaire va ser localitzada a les 6 de la tarda, quan feia més de dues hores que estava desapareguda. L'avís es va fer a 3/4 de 4, quan un grup de boletaires que acabaven d'arribar al mirador de Puiners es van adonar que la dona, que anava amb ells, s'havia extraviat durant el camí de retorn.

En total, cinc dotacions terrestres van participar en la recerca, juntament amb l'helicòpter, que es va haver de retirar durant una estona per la mala visibilitat. Posteriorment, quan va deixar de ploure, va poder reincorporar-se a l'operatiu. Un cop localitzada, la dona va ser evacuada al parc de Bombers de Berga, on el SEM li va fer un reconeixement mèdic. Segons els Bombers, estava il·lesa, tot i que presentava signes de fred.

D'altra banda, l'helicòpter dels Bombers va rescatar ahir al matí una excursionista de 71 anys que s'havia accidentat a la zona dels Rasos de Peguera, a Castellar del Riu, i s'havia fracturat el turmell. La incidència, segons fonts dels Bombers, va tenir lloc a 2/4 d'11 del matí. La dona, veïna de Molins de Rei, era en una pista forestal de difícil accés, per la qual cosa va ser rescatada en helicòpter. Posteriorment, va ser traslladada a l'hospital de Berga.

Al migdia, els Bombers també van rescatar un escalador que havia tingut una luxació d'espatlla a Montserrat, per la qual cosa no podia continuar la ruta. L'home, Bernat D. U., de 41 anys i veí d'Olesa, era al capdamunt de l'agulla dels Flotats, segons fonts dels Bombers, que van rebre l'avís a 3/4 d'1 del migdia. Un cop rescatat, l'helicòpter va traslladar l'olesà a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.