Quatre persones van resultar ferides greus, entre les quals dues nenes de 7 i de 3 anys, en un aparatós xoc de trànsit que va tenir lloc ahir al migdia a la carretera C-58, entre Castellbell i Vacarisses. L'accident va causar ferides menys greus a una cinquena persona i va obligar els Mossos a desviar el trànsit cap a l'autopista Terrassa-Manresa (C-16), que per aquest motiu va aixecar les barreres. Tot i així, el protocol va trigar més d'una hora a activar-se després de l'accident, així que molts conductors que van passar pel peatge van haver de pagar-lo igualment (el preu del peatge troncal, en cap de setmana, és de 7,67 euros).

L'accident va tenir lloc a 3/4 de 2 del migdia, segons el primer avís que van rebre els Bombers, a l'altura de l'accés del Palà, a cavall dels termes de Vacarisses i Castellbell. Per causes que es desconeixen, van xocar frontalment dos cotxes, quan un d'ells va envair el carril contrari. Una menor de 7 anys va resultar ferida greu i va ser evacuada pel SEM en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. La seva mare, de 35 anys, va ser traslladada en estat menys greu al mateix hospital, en el seu cas en ambulància.

Pel que fa als ocupants de l'altre cotxe, un home de 67 anys, també en estat greu, va ser evacuat per un segon helicòpter del SEM a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. També va ser traslladada a aquest hospital, igualment en estat greu, una nena de 3 anys, mitjançant una ambulància. Finalment, una altra ocupant del mateix cotxe, una dona de 41 anys, va ser portada a l'hospital Mútua de Terrassa.

En l'accident, a banda de diverses unitats del SEM, hi van treballar nombroses patrulles dels Mossos d'Esquadra i sis dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Trànsit va trigar tres quarts d'hora a informar de la incidència a través dels seus portals. Ho va fer a 2/4 de 3 del migdia, quan ja feia estona que la carretera C-58 estava embussada, amb nombrosos vehicles atrapats. Segons Trànsit, es van formar tres quilòmetres de cua en sentit Manresa i un quilòmetre en sentit Terrassa.

Trànsit va iniciar aleshores les gestions per fer el desviament de vehicles cap a l'autopista C-16, que va aixecar les barreres del peatge a les 3 de la tarda, és a dir, quan ja feia més d'una hora de l'accident. Això vol dir que els vehicles que hi van passar abans de les 3 de la tarda es van trobar les barreres abaixades, per la qual cosa van haver de pagar igualment el peatge. Testimonis explicaven a les xarxes socials que molts conductors es van negar a pagar el peatge i van fer cua fins que els treballadors d'Autema, quan van rebre l'ordre, van decidir obrir-lo finalment.

L'obertura de les barreres es va fer des de les 3 fins a les 4 de la tarda. Els desviaments per part dels Mossos cap a la C-16 es feien per les entrades des de la C-55, a Castellbell, i des de la C-58, a Vacarisses, tal com marca el protocol.

Cap a 2/4 de 4 de la tarda, els Mossos van començar a fer circular els cotxes que s'havien quedat atrapats a l'embús de la C-58. La via va quedar reoberta a les 4 de la tarda, moment en què l'autopista C-16 va tornar a abaixar les barreres.

Es dóna el cas que, a la mateixa hora de l'accident, n'hi va haver un altre ben a prop, a la carretera BV-1121, la que va de Castellbell a Monistrol. Un vehicle va bolcar i el conductor va resultar ferit lleu.