Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat una veïna d'Olesa de Montserrat de 36 anys, de nacionalitat espanyola, acusada d'haver entrat a robar en dues cases del barri residencial de Les Planes. La dona, que tenia sis antecedents policials, ha quedat en llibertat provisional després de declarar davant del jutge.

La investigació, segons va explicar ahir el cos policial català, va començar l'agost amb la denúncia d'un veí que hauria estat víctima d'un robatori amb força a casa seva. L'autor hauria forçat el pany de la porta d'accés al domicili i s'hauria endut objectes de fàcil venda en botigues de segona mà com electrodomèstics, bicicletes i un tallagespa.

El mes d'octubre, els investigadors van rebre una altra denúncia de robatori amb força en un domicili del mateix barri. En aquesta ocasió haurien forçat la porta d'entrada i només s'haurien endut els diners d'un moneder amagat sota el sofà del menjador.

En totes dues ocasions la descripció facilitada pels diferents testimonis era d'una noia rossa que anava amb un carret de la compra per la zona i que oferia fruita per les cases. Un fet que va ser cabdal perquè els investigadors poguessin esbrinar la identitat de l'autora dels robatoris. La segona víctima fins i tot li hauria comprat fruita uns dies abans del robatori. En aquell moment, la dona hauria vist com la propietària agafava el moneder per pagar-li, amagat sota el sofà.

Finalment, dijous passat, els agents van detenir la presumpta autora dels dos robatoris, una dona amb sis antecedents anteriors, tots relacionats amb delictes patrimonials. El marit de la detinguda, amb onze antecedents policials diferents, va ser denunciat com a presumpte autor d'un delicte lleu d'amenaces als veïns que haurien sofert els robatoris.

La detinguda va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.