La mare del violador de Martorell, Matilde Caro, no justifica ni defensa el seu fill i assegura que els ha "utilitzat", segons va dir ahir en una entrevista a 8TV.

Caro va explicar que la nit abans de l'agressió, el seu fill, Tomás Pardo Caro, va anar a un prostíbul i va consumir drogues. L'endemà, van dinar junts. Abans havien anat al supermercat a comprar amb els diners que ell havia robat a la víctima. La mare afirma que ho desconeixia. A la tarda van llogar unes pel·lícules i l'agredsor va enviar el nebot a retirar diners del caixer amb la targeta de la dona que havia violat. Diumenge, quan el van detenir, va trucar a la seva mare i li va insinuar que es volia suïcidar per reunir-se amb el seu pare, mort fa dos anys.

Caro va aprofitar l'entrevista per demanar disculpes a la víctima i a la seva família. No s'explica que el seu fill hagi reincidit quan cada cop li donaven més permisos penitenciaris i semblava que podria passar més temps amb la seva filla de 8 anys.

D'atra banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, va llançar ahir un "toc d'alerta" perquè creu que la societat no es pot permetre "tantes dones víctimes" d'agressions sexuals, per la qual cosa ha promès que els Mossos no abaixaran "mai" la guàrdia per lluitar contra els violadors. Jané es va referir ahir al debat suscitat arran de la detenció a Igualada del violador de Martorell, que durant un permís penintenciari va agredir sexualment una dona. Jané va apuntar que des de la seva conselleria respecten les decisions que s'han adoptat des de l'àmbit judicial.

Pardo, va reingressar ahir a la presó, acusat d'agredir una dona i intentar matar-la durant un permís penitenciari de tres dies que va recomanar la Generalitat i li va autoritzar l'Audiència de Barcelona, després que el jutge de vigilància penitenciària li denegués tretze vegades. L'Audiència, prèviament, també havia desestimat set cops els recursos de la defensa.