«La iaia se n´ha anat. No pas perquè ho hagi volgut, ja que ella tenia moltes ganes de viure». És un fragment de les commovedores paraules que els quatre néts de Leonor Muñoz van dedicar ahir a la seva àvia durant el seu funeral, que va omplir de gom a gom l´església de Sant Cristòfol de Súria.

En una emotiva cerimònia, centenars de veïns del poble van voler fer costat a familiars i amics de la surienca de 81 anys, que dijous al vespre va morir víctima d´un homicidi, en circumstàncies que els Mossos d´Esquadra continuen investigant.

El funeral, on no es va fer cap referència a les tràgiques circumstàncies de la pèrdua, es va convertir en un acte d´homenatge a una dona de qui es va destacar les ganes de viure, l´entrega a la família i la voluntat d´ajudar tothom qui ho necessitava.

«La seva vida ha donat els seus fruits», va afirmar el rector de la parròquia, mossèn Joan Francesc Casals, que va adreçar paraules d´ànim als familiars. Segons va manifestar, l´exemple que Leonor Muñoz ha mostrat al llarg de la seva vida ha de servir per donar-los «força» en aquests moments tan difícils. El mossèn també va destacar que Leonor Muñoz era una dona voluntariosa, que ajudava i que parlava amb tothom.

Al final de la cerimònia litúrgica, els néts de la víctima van dirigir unes paraules d´homenatge a la seva àvia, en un dels moments més emotius. Les dues nétes i els dos néts van definir la seva àvia com una dona «bona, amable, bona mare, bona esposa i millor àvia», que es desvivia pels seus i que tenia ganes d´ajudar tothom.

El funeral es va celebrar enmig d´un gran clima de consternació pels fets tràgics del final de la setmana passada, que la població encara no ha pogut digerir.

La víctima va aparèixer morta, amb signes de violència, divendres al matí en una zona d´horts situada entre el riu Cardener i la carretera d´accés de Súria. La dona estava desapareguda des del dia abans al vespre, quan es creu que va morir. Els Mossos van explicar ahir que continuen investigant les circumstàncies del crim i la possible relació amb el suïcidi d´un veí de Súria de 40 anys, Isidoro Mata. El cadàver de Mata va aparèixer divendres al matí en un habitatge d´una urbanització de Piera. La possibilitat que el suïcida sigui l´autor de la mort de Leonor Muñoz continua sent investigada pels Mossos. Tots dos, víctima i suposat homicida, vivien al barri dels Joncarets, a dos carrers de diferència. La seva única relació coneguda era veïnal.