El Jutjat de Violència sobre la Dona de Manresa va decretar ahir presó provisional per al veí de Súria de 82 anys Pablo L., que va matar presumptament la seva esposa de 79 anys dimarts al matí i que després es va intentar suïcidar.

L'home, però, no entrarà de moment a presó perquè continua ingressat, ja que es recupera de l'operació que se li va fer arran de les autolesions. Ahir mateix, l'acusat va ser traslladat a un hospital penitenciari de l'àrea metropolitana, on serà permanentment custodiat fins que se li doni l'alta mèdica. Aleshores, ingressarà a presó provisional, en espera de la celebració de judici.

Ahir al matí, la magistrada del Jutjat de Violència sobre la Dona de Manresa va anar a l'Hospital de Sant Joan de Déu per prendre declaració al presumpte homicida. Posteriorment, va dictar la resolució de presó provisional, amb l'ordre que, mentre no estigui recuperat de l'operació, fos derivat a un hospital penitenciari.

El crim va tenir lloc dimarts al número 22 del carrer Zurbarán, al barri dels Joncarets (al mateix car-rer on vivia la víctima mortal del crim que va sacsejar aquest barri el novembre passat).

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís cap a 1/4 de 10 del matí de dimarts, quan una de les filles del matrimoni es va adreçar al domicili familiar i va trobar la seva mare ja sense vida i l'home ferit de gravetat per arma blanca, amb un ganivet clavat a l'abdomen, ja que s'havia intentat suïcidar.

El presumpte agressor va quedar detingut pels Mossos d'Esquadra i va ser traslladat a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on va ser intervingut quirúrgicament el mateix dia. Des de llavors, ha estat ingressat en aquest centre fins que ahir va ser traslladat a un hospital penitenciari.

Els fets van causar una enorme commoció entre els veïns de Súria i, sobretot, del barri dels Joncarets, que van explicar que el matrimoni era molt tranquil i que poques hores abans dels fets els havien vist passejant pel municipi.

Aquest va ser el primer cas de mort per violència masclista a Catalunya des de començament d'aquest any, i el vuitè a l'estat espanyol.

El funeral per la víctima mortal, Carmen González Ropero, de 79 anys, es va celebrar ahir a la tarda a l'església parroquial de Sant Cristòfol de Súria.