Un total de 43 persones han mort aquest estiu en 36 accidents de trànsit mortals que s'han registrat a les carreteres catalanes, fet que suposa sis víctimes més que en el mateix període de l'any passat, segons el balanç de sinistralitat que va presentar ahir la directora del Servei Català del Trànsit (SCT), Eugenia Doménech.

Pel que fa a les dades de persones ferides de gravetat en un sinistre viari entre el 21 de juny i l'11 de setembre passats, hi ha hagut una reducció del 21% respecte a l'any passat, amb un total de 207 ferits greus, 54 persones menys que l'estiu del 2016.

Doménech va concretar que de les 43 persones mortes aquest estiu, 28 anaven en un vehicle lleuger, deu de les víctimes circulaven en motocicleta, quatre eren ciclistes, i una era vianant.

La directora de l'SCT va destacar que l'anàlisi de les dades de l'estiu d'aquest any mostra que s'han registrat més accidents amb més d'una víctima mortal, un augment de les col·lisions frontals, que comporten una lesivitat més greu, i una ocupació més elevada dels vehicles, factors que poden explicar l'increment de les víctimes mortals. «No són dades positives, perquè han suposat un augment de les persones mortes respecte de l'estiu del 2016», va reconèixer la directora de l'SCT. Malgrat aquest repunt de sinistralitat a l'estiu, Eugenia Doménech va posar èmfasi que les dades globals del 2017 representen un descens del 3,6% de les víctimes mortals amb comparació de l'any passat, i del 38,2% respecte al 2010.

En concret, des de l'1 de gener i fins al 14 de setembre d'aquest any, han mort 107 persones en 95 accidents de trànsit. La directora de Trànsit també va detallar que un terç dels accidents mortals han ocorregut en cap de setmana.