El Consell Comarcal del Bages i els Mossos d'Esquadra han tornat a impulsar aquest desembre una formació dirigida als monitors de transport escolar. Aquesta vegada, un total de 25 persones han participat en les jornades, que arriben a la setena edició.

Durant dues jornades, els assistents han rebut formació teòrica i han fet una part pràctica en un autobús, on els agents els han donat consells i recomanacions perquè puguin desenvolupar la seva tasca d'acompanyament amb les màximes garanties.

L'objectiu de la formació és facilitar eines i recursos als acompanyants per actuar davant situacions concretes durant els serveis de transport escolar, per tal de garantir un bon funcionament i la seguretat dels infants, com pot ser el fet de tenir cura en entrar i sortir del vehicle o el coneixement de la normativa. També s'ha emfatitzat la importància de la seguretat dins el vehicle davant possibles accidents, amb el cinturó com a element imprescindible. I s'han donat indicacions als monitors sobre la seva actitud i el seu paper davant situacions d'emergència.