La berguedana que va ser denunciada per la fiscalia per un suposat delicte d'odi el 3-O ha estat citada a declarar per al proper 11 d'abril a la 1 del migdia als jutjats de la capital del Berguedà. L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat per a aquell mateix dia una concentració davant dels jutjats amb el lema «Mai caminaràs sola, en defensa de les llibertats» per mostrar-li el seu suport.

Els fets, tal com va publicar Regió7 el 9 de març passat, haurien tingut lloc durant la vaga del passat 3 d'octubre quan, segons el relat de la fiscalia, la denunciada hauria increpat dues noies que es trobaven en un bar de Berga, amb insults antiespanyolistes.

Segons el fiscal, l'acusada formava part d'un grup que, a més a més, també va increpar la propietària del bar, per tenir-lo obert, i no tancar-lo malgrat la violència policial de l'1-O. La fiscalia atribueix a la dona denunciada «funcions de lideratge». La denunciada, en declaracions a aquest diari, va negar totalment els fets i va assegurar que l'acusació és falsa.