Agents de la Policia Nacional han detingut tres persones relacionades amb la venda de lingots d'or falsos, 60 dels quals va intentar vendre'ls una de les seves víctimes en un establiment de València després d'adquirir-los a Madrid per 62.790 euros.

Segons ha concretat la Policia Nacional en un comunicat, els detinguts són un home de nacionalitat espanyola i una dona russa, de 57 i 42 anys, respectivament, arrestats a Sant Joan de Vilatorrada, i un espanyol de 30 anys, detingut a Madrid.

A tots tres se'ls atribueix un delicte d'estafa, després d'enganyar un home al qual van vendre 60 lingots d'or falsos per 62.790 euros, i d'intentar ocultar els diners obtinguts mitjançant un fals contracte.

La investigació va començar quan els agents van ser comissionats per la sala del 091 perquè acudissin a un establiment de compravenda d'or de la ciutat de València en el qual una persona intentava vendre 60 lingots d'or, ja que l'encarregat del local va sospitar que eren falsos. Segons la versió de la víctima, l'or li havia venut la vigília a Madrid un home que havia dit que era el director d'una empresa dedicada a la venda de lingots d'aquest metall preciós, i n'havia pagat 62.790 euros.

El suposat estafador havia utilitzat en la transacció un nom fals però, després de descobrir la seva veritable identitat, la Policia Nacional el va localitzar i va detenir a Madrid, i li va intervenir deu lingots d'or falsos que duia a sobre i 80 més en un escorcoll.

Com a conseqüència de l'operació, els policies van detenir també dos sospitosos més, en aquest cas a Sant Joan de Vilatorrada, un home i una dona que van intentar extreure part dels diners que la víctima havia ingressat en un compte bancari com a pagament pels lingots d'or.

Els sospitosos van intentar justificar aquell pagament presentant un fals contracte que la víctima no va reconèixer haver signat.

El detingut a Madrid, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial, mentre que els altres dos arrestats, sense antecedents policials, han estat posats en llibertat després de prestar declaració, amb l'obligació de comparèixer davant l'autoritat judicial quan siguin requerits.

Han participat en aquesta operació agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València i Madrid i de la Comissaria de Manresa.