Una vintena d´individus que arrencaven simbologia independentista a Santa Maria d´Oló, aquest dissabte a la matinada, han agredit dos veïns del municipi. Segons el CDR de Manresa, el grup, que mostrava consignes feixistes i racistes, ha encerclat una quinzena de veïns i els han agredit.

Els fets van tenir lloc a 3/4 d´1 de la matinada, quan membres del grup feixista, que portaven samarretes amb les inicials GDR -que correspon a les inicials de Grup de Defensa i Resistència-, arrencaven simbologia independentista i un cartell reivindicatiu reclamant l´alliberament dels presos polítics, que havia penjat al pàrquing del poble. El grup també va arrencar llaços groc de la terrassa d´un bar a on hi havia joves del poble, que van sortir a recriminar l´actuació.

El mateix alcalde de Santa Maria d´Oló, Enric Güell, es va desplaçar fins al lloc on havia els aldarulls en sentir soroll des de casa seva. «Hi havia membres del grup, de fora del municipi, amb una actitud molt violenta i van donar cops de puny a dos joves. Els veïns del poble, tot i plantar cara, no van agredir els individus que havien estat arrancant llaços grocs», explica. De fet, el mateix Güell va rebre una empenta quan intentava calmar la situació. També explica que no tots els membres del grup feixista van participar en l´agressió, ja que n´hi havia que tan sols cridaven. Després de gairebé mitja hora d´enfrontaments verbals i empentes, van arribar a Oló quatre patrulles dels Mossos d´Esquadra. Els dos nois agredits, un dels quals es queixa de mal a les cervicals, van rebre atenció mèdica a l´Hospital Sant Joan de Déu, i aquest matí han presentat una denúncia als Mossos d´Esquadra. De fet, el mateix alcalde, que també estava a la comissaria, n´ha presentat una altra.

Segons el CDR de Manresa, el grup feixista també ha arrancat simbologia independentista a Cercs, Manresa, Avinyó, Gironella i Puig-reig i asseguren que «els feixistes són d'Artés, Sallent i Monistrol».