Interior ha posat en marxa un dispositiu especial coincidint amb el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan. Un total de 3.197 mossos d'esquadra per garantir la seguretat en les celebracions i els desplaçaments que es duguin a terme el cap de setmana, sobretot a partir de les 3 de la tarda d'avui, divendres, quan està previst que 515.000 vehicles surtin de Barcelona. A banda, els Mossos faran 68 controls d'alcoholèmia i drogues la nit de la revetlla.

Pel que fa als parcs de Bombers, s'ha previst un reforç de personal de 172 operatius més dels que són habituals en una guàrdia corrent i s'obriran els parcs voluntaris fins a les 2 de la matinada. El conseller d'Interior, Miquel Buch, va donar a conèixer aquestes dades ahir en l'acte de Cerdanyola del Vallès, on va remarcar que «tota precaució és poca per Sant Joan».

Auxiliars d'Ofici Forestal contractats per reforçar el planter de Bombers durant la campanya forestal faran una guàrdia de 14 hores, ja que els incendis de vegetació són el servei més habitual durant la revetlla. A banda, també s'ha previst obrir els parcs de bombers voluntaris fins a les 2 de la matinada amb una dotació mínima de tres efectius. Allà on es disposi d'un parell de vehicles, la dotació s'ampliarà a sis persones. En funció de l'evolució dels serveis, l'horari d'obertura es podria ampliar fins al matí del dia 24.

Els Agents Rurals han organitzat un operatiu de vigilància especial de prevenció d'incendis forestals durant els dies previs a la revetlla en què es controla la ubicació de les tradicionals fogueres i la detecció d'ús de material pirotècnic prop de zones forestals i sensibles a incendis.