Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a l'Anoia l'home que va colpejar a la cara un manifestant que assistia a la marxa convocada dissabte passat al centre de Barcelona per l'associació de policies i guàrdies civils Jusapol. El detingut és un veí de Santa Margarida de Montbui de 40 anys d'edat, que es va entregar voluntàriament a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Igualada.

Segons van informar fonts policials, l'home va ser detingut posteriorment al seu domicili de Santa Margarida de Montbui, després d'haver-lo identificat a la comissaria igualadina, a partir del visionat de les gravacions sobre l'agressió. El detingut, segons fonts policials, ja tenia antecedents.

La detenció es va produir després que el manifestant ferit hagi presentat finalment una denúncia davant la policia. El detingut està relacionat amb els cops propinats a una persona que participava en la manifestació que l'associació Jusapol va convocar dissabte passat a Barcelona per reivindicar l'equiparació salarial policial i que va finalitzar amb un homenatge als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van intervenir a Catalunya per impedir el referèndum de l'1-O.

L'agressió va tenir lloc quan un grup de persones, que portaven símbols independentistes, es va acostar a diversos manifestants que es trobaven a la plaça Catalunya de Barcelona, als quals van increpar i van copejar amb una bandera, després d'acabar la marxa de Jusapol. El mateix dissabte, els Mossos va detenir sis independentistes, acusats d'atemptat a l'autoritat.