La rebentada d'una canonada d'aigua al passeig Pere III de Manresa ha deixat, aquesta mitjanit, diversos veïns de la zona sense aigua ni tampoc llum. Segons han confirmat fonts dels Bombers de la Generalitat, la fuita s'ha produït a 1/4 d'1 de la nit a l'altura del número 19 del passeig i ha deixat 79 abonats sense aigua.

També ha inundat un transformador elèctric que hi ha soterrat en aquest tram del Passeig i això ha provocat el tall de llum a 103 abonats d'Endesa. El servei s'ha pogut restablir a les 12.53 h del migdia. Segons ha pogut comprovar aquest diari, alguns comerços i locals han estat tot el matí tancats perquè no tenien electricitat. És el cas de l'oficina de La Caixa, la botiga Centregràfic Equipaments, El Petit Celler o la perfumeria Gilgo, per exemple.

Ricard Tomàs, director d'operacions i adjunt a gerència d'Aigües de Manresa, ha explicat a Regió7 que a causa de la incidència s'han vessat 800.000 litres d'aigua (800 m3). La canonada que ha rebentat és de 200 mm de diàmetre (hi passa molta aigua) i ha estat rajant sense parar uns 45 minuts. La companyia espera restablir el servei aquest migdia, ja que "la situació de les vàlvules no permet reparar-la abans ni fer arribar aigua als afectats per una altra banda", ha detallat Tomàs.

A hores d'ara hi ha operaris de la companyia treballant amb celeritat per reparar l'avaria, que ha tingut lloc en un lateral del Passeig (davant l'oficina de La Caixa) i restablir el servei com més aviat millor. També hi ha pèrits de les asseguradores i personal d'Aigües de Manresa avaluant quins han estat els danys i com es pagaran les reparacions, segons Tomàs.

El responsable d'Aigües de Manresa, davant la pregunta de quin podria ser el motiu d'aquesta avaria i de les altres que s'han produït recentment també a la zona del Passeig, ha desvinculat l'incident d'aquesta matinada amb les obres que s'estan fent al Passeig per reparar el Torrent dels Predicadors, però ha assegurat que sí que hi podria haver una relació entre les últimes avaries: "Les canonades volen tranquil·litat. Quan les remenes i en varies la pressió, poden trencar-se. Però de moment no tenim cap evidència de quina ha estat la causa de la fuita".

Cal recordar que darrerament s'han produït algunes rebentades importants en la xarxa d'aigua a Manresa. Les dues darreres, al Guimerà i a Crist Rei, van llençar prop d'un milió de litres, l'equivalent a l'aigua que es necessita per omplir mitja piscina olímpica.