Comissions Obreres (CCOO) considera que amb la informació fins ara obtinguda de l'accident de la xarxa de Rodalies Renfe a la localitat de Vacarisses hi ha «evidències» que el sinistre s'ha produït com a conseqüència de la manca d'inversió en la infraestructura ferroviària.

CCOO recorda que el tram on s'ha produït l'accident, que ha causat la mort d'un passatger i fins a 49 persones ferides, havia patit diversos incidents en els últims 10 anys per causes similars, «cosa que evidencia la manca d'inversió en una infraestructura tan estratègica com ho són les Rodalies de Renfe». CCOO reclama a les administracions que recuperin les inversions necessàries i que revisin amb urgència l'estat de conservació dels punts de la xarxa amb problemàtiques freqüents.

CCOO ha emès un comunicat on manifesta el condol a totes les persones familiars i amigues de la víctima mortal i ha ofert tot el suport a les persones ferides i la solidaritat amb la plantilla de Renfe i amb el personal dels serveis d'emergències.

CCOO reitera la denuncia sobre l'estat de manteniment de la xarxa de Rodalies que només rep el 10% de les inversions en matèria ferroviària, després de destinar el 90% d'aquestes inversions a la xarxa d'alta velocitat.

Aquesta manca d'inversió afecta a la qualitat del transport públic amb incidències i retards constants compromet la seguretat dels usuaris i dels treballadors que presten el servei de Rodalies.