El descarrilament va afectar un pal de telecomunicacions, la qual cosa va deixar sense línia nombrosos bagencs, concretament els clients de les companyies Fibracat, Orange, Movistar, Racc Mòbil, SIMYO, Jazztel i MásMóvil. El servei de telefonia no va quedar restablert fins cap a 3/4 de 12 del matí.

Segons va explicar la cap de màrqueting de Fibracat, Meritxell Bautista, l'avaria telefònica va afectar els usuaris de Manresa i de la zona sud del Bages. Els municipis al nord de Sant Fruitós de Bages, en canvi, sí que disposaven de servei. L'àrea d'afectació, però, va arribar fins a Terrassa.

El servei de fibra, fix i mòbil de les operadores afectades es va poder restablir minuts abans de les 12, després que personal d'Orange hagués pogut reparar els danys a les antenes.

Segons van detallar les mateixes fonts de Fibracat, el tren va xocar amb un pal de telèfon que hi ha just al tram on va descarrilar, amb la qual cosa va avariar les antenes d'Orange i de Movistar que hi ha a Vacarisses. Aquest fet va deixar sense servei tots els clients de l'àrea del Bages de la companyia Orange i, de retruc, també es va veure afectada la xarxa de Movistar. Fibracat, Racc Mòbil, SIMYO, Jazztel i MásMóvil són xarxes que utilitzen la infraestructura telefònica d'Orange, per la qual cosa es van veure afectades.

A causa de la incidència, ahir al matí van ser milers d'usuaris els que no van disposar de xarxa mòbil als seus telèfon des de les 6.15 del matí fins a 3/4 de 12.

Fonts de Fibracat van explicar que els operaris no havien pogut accedir a la zona de l'accident per avaluar l'estat del cable perquè hi estaven treballant els serveis d'emergències.