El Jutjat Penal 1 de Manresa ha condemnat a un any i quatre mesos de presó una suposada vident de Sant Joan de Vilatorrada, Carmen H. B., que utilitzava les dades dels seus clients per finançar la compra de robots de cuina de la marca Thermomix, que després revenia per Internet. L'acusada va estafar d'aquesta manera tant la popular empresa com diferents bancs que li finançaven les operacions. No haurà d'ingressar a presó perquè no té antecedents, però haurà de pagar, de moment, 3.750 euros, entre indemnitzacions i multes, un import que pot incrementar-se en el futur.

Els fets, segons la sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, van tenir lloc entre els mesos d'octubre i desembre del 2016. Durant aquest període, l'acusada va manipular els documents relatius a la contractació de màquines Thermomix, així com al seu finançament, mitjançant diverses entitats bancàries, Caixa Terrassa, Cofidis i Akf Bank.

I ho va fer a nom de cinc persones diferents, que no li havien donat el seu consentiment, i que no coneixien els fets. Segons van explicar els Mossos d'Esquadra quan van detenir la dona, tots cinc eren clients de l'acusada, de la seva consulta com a vident.

Segons la sentència, Carmen H. B. va utilitzar les dades personals dels perjudicats per formalitzar els contractes amb els comercials. Per fer-ho, va fer servir fotocòpies dels DNI, entre d'altres.

D'aquesta manera, l'acusada va signar els contractes, amb els quals va finançar diferents robots de cuina Thermomix. Com a conseqüència de dos dels contractes, l'entitat Credit Sabadell (pertanyent a Caixa Terrassa) va interposar una demanda contra ella, tot reclamant-li 2.400 euros pel finançament de dos dels aparells.

A més a més, segons explica la resolució, la dona va posar a la venda un robot Thermomix a través de la pàgina web Wallapop, que va adquirir una persona per un import de 900 euros.

Segons constata la sentència, l'empresa Thermomix no ha rebut el preu corresponent per les diferents màquines comprades per l'acusada i no ha renunciat a ser indemnitzada.

La sentència condemna Carmen H. B. per un delicte continuat d'estafa, en concurs amb un delicte de falsedat documental. Per això, imposa a l'acusada una pena d'un any i quatre mesos de presó i una multa de 1.350 euros.

La resolució també condemna Carmen H. B. a indemnitzar Caixa Terrassa amb la quantitat de 2.400 euros. A més a més, obliga l'acusada a fer front a la quantitat de 1.506 euros en el cas que una de les seves clientes acabi condemnada en el procediment civil que un banc ha obert contra ella.

El dia del judici, l'acusada va reconèixer els fets davant del tribunal, després que la seva defensa hagués pogut pactar la pena amb el fiscal, que inicialment li demanava dos anys i mig de presó. La jutge va acceptar suspendre la pena de presó amb la condició que la dona no torni a delinquir durant un període de dos anys.