L'exprofessor dels claretians de Sallent que ha estat denunciat per dos antics alumnes per presumptes tocaments sexuals a l'aula, a l'inici dels anys 70, no vol confirmar ni negar les acusacions.

Consultat per aquest diari, l'home, que respon a les inicials F. S., opta per fer silenci: «No tinc res a dir», assegura. I afegeix que desconeix si, d'ara endavant, poden sorgir noves denúncies contra ell. «Si surt algun altre denunciant, continuaré sense dir absolutament res, ni en un sentit ni en l'altre», reitera, tot donant a entendre, per tant, que no descarta que puguin aparèixer noves acusacions. En tot cas, afegeix, els claretians de Catalunya (que coneixen el cas a través d'un dels denunciants) no s'han posat en contacte amb ell, de moment.

Tal com va publicar dissabte Regió7.cat, dos antics alumnes dels claretians de Sallent manifesten haver patit tocaments de F. S. durant el curs escolar 1972-1973, quan tots dos feien cinquè de primària i tenien 10 anys d'edat. El professor, que aleshores tenia poc més de 20 anys, no era cap religiós i, posteriorment, va treballar a l'escola pública de Sallent. Actualment, està retirat de l'ensenyament des de fa anys.

Un dels dos afectats ha denunciat el seu cas als claretians de Catalunya, que li han respost en un correu demanant-li perdó «per tot el que no haguem pogut fer» i assegurant que els fets «ens avergoneixen i ens dolen moltíssim».

Segons el testimoni d'aquest exalumne, recollit també per Regió7, el professor li va fer diverses vegades tocaments als genitals quan el feia sortir a la seva taula, davant la classe, per llegir la lliçó.

«Em tocava els genitals per sota dels pantalons, per sota de la taula, sense que ho veiessin la resta de companys», explica. «Jo llavors tenia 10 o 11 anys. I no sabia com reaccionar. Era una sensació rara», afegeix. I assegura que s'ha animat ara a fer la denúncia arran de conèixer a través dels mitjans de comunicació casos de víctimes en altres col·legis religiosos catalans, inclosa l'escola dels claretians de Barcelona (de la mateixa congregació que la de Sallent).

Un altre exalumne de Sallent també ha denunciat a aquest diari haver estat víctima dels mateixos fets per part de F. S. el mateix curs escolar. Ell, de moment, no ha comunicat el seu cas als claretians de Catalunya. De fet, segons el seu testimoni, el professor només el va tocar un dia en què excepcionalment duia pantalons curts.

«Em va fer sortir davant la classe a llegir darrere la seva taula. I, d'amagat dels altres, per sota de la taula, em va tocar els genitals per sota dels pantalons, amb la punta dels dits», relata. En aquell moment, afegeix, «me'l vaig quedar mirant fixament, com preguntant-li amb la mirada què estava fent. I va parar de cop», diu. «Ho vaig explicar als meus pares, i van quedar molt sorpresos. Però, com que no m'ho va tornar a fer, no van dir res».