Segueix-nos a les xarxes socials:

Condemnat a onze anys un veí de la Seu per maltractar i violar la seva esposa

La sentència també imposa a l'home una ordre d'allunyament de la víctima durant 14 anys

Condemnat a onze anys un veí de la Seu per maltractar i violar la seva esposaARXIU

L'Audiència de Lleida ha condemnat un veí de la Seu d'Urgell, de 44 anys i de nacionalitat portuguesa, a 11 anys de presó per violar i maltractar a la seva dona de forma reiterada entre el 2012 i el 2016. La sentència també imposa a l'home una ordre d'allunyament de la víctima durant 14 anys, i 5 anys de llibertat vigilada un cop hagi complert la pena. També s'obliga el condemnat a pagar una indemnització de 9.000 euros.

La sentència considera provat que, entre el 2013 i el 2016, el condemnat va adoptar una actitud cap a la seva dona cada cop més agressiva de manera que eren habituals els «crits i els insults» dient-li «boja o puta». La dona va haver de deixar els estudis perquè l'home li deia que se n'anava al llit amb els seus professors i l'obligava a dormir a terra. Segons el tribunal, també han quedat constatades les amenaces de mort que en alguns casos van acabar amb agressions físiques. Una d'elles el 2015, quan l'home la va tirar a ter-ra i li va doblegar el braç davant el seu fill de 12 anys.

L'Audiència també ha considerat provat que l'home mantenia relacions sexuals amb la dona i que l'obligava a fer determinades pràctiques sexuals contra la seva voluntat. Li deia que ho havia de fer perquè era la seva dona i «havia d'acceptar els seus desitjos».

La dona es va decidir a denunciar els fets el març del 2016. Se li va diagnosticar un estat ansiós i depressiu pel qual s'està tractant encara. Per al tribunal, el relat que la víctima va oferir durant el judici es «correspon» amb el que havia mantingut des del primer dia.

Prem per veure més contingut per a tu