L'home que diumenge al matí va resultar ferit crític en accidentar-se amb el seu cotxe en un camí forestal d'Artés va acabar morint aquest dilluns a la matinada com a conseqüència de les greus ferides, a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, on havia estat ingressat. Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, es desconeixia el dia i hora del funeral de la víctima, Antonio Salasench Cruxent, de 76 anys.

L'accident, segons van informar ahir fonts policials, va tenir lloc en un camí a les Guixeres, una zona que va quedar afectada pel gran incendi de fa dos estius. L'home conduïa un tot terreny que portava enganxat al darrere un petit remolc, buit de càrrega.

Per causes que es desconeixen, en un revolt del camí, el vehicle va sortir de la pista forestal i va començar a rodolar per un desnivell d'uns deu metres de llargada. L'absència d'arbres i de vegetació, a causa de la neteja que s'havia fet del bosc cremat, va fer que el vehicle baixés marge avall, sense res que l'aturés. El remolc que portava es va desenganxar i va quedar frenat al mig del marge.

Finalment, el cotxe es va aturar al final del desnivell, al costat del camí. No hi va haver testimonis de l'accident, per la qual cosa es desconeix l'hora en què va passar. Dos veïns que passejaven per la zona, cap a 3/4 de 10 del matí, van advertir el vehicle accidentat i van avisar els equips d'emergències.

Fins a l'indret s'hi van desplaçar dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, un vehicle de la Policia Local i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van rescatar l'home de l'interior del vehicle, encara amb vida. El ferit va ser atès pel personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'hi va desplaçar amb una ambulància i amb l'helicòpter. Un cop estabilitzat, va ser traslladat en el mateix helicòpter a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, on va ingressar en estat crític.

Finalment, dilluns a la matinada, a causa de la gravetat de les lesions, va acabar morint al mateix centre hospitalari. El cadàver va ser traslladat als dipòsits de la Ciutat de la Justícia, amb l'objectiu de fer-li l'autòpsia.

L'home residia al nucli urbà d'Artés, per la qual cosa es desconeix per quin motiu es trobava diumenge al matí a la zona on va tenir lloc l'accident. Ahir es desconeixia el lloc i hora del funeral, previsiblement a Artés.