El cap dels Mossos pensava que la seva compareixença duraria més i que el sotmetrien a més preguntes. Sergi Pla va dir a aquest diari, després de comparèixer, que tenint en compte que era l'únic comissari regional que declararà en tot el judici, pensava que els advocats tractarien més temes.

De fet, Pla havia de comparèixer dimarts de la setmana passada a la tarda, però com que els testimonis anteriors es van allargar i es preveia que la seva intervenció duraria més, van ajornar la seva compareixença. «L'espera posa en tensió, i és que volia estar tranquil per donar un bon testimoni», explicava. Pla deia que està satisfet de la compareixença perquè ha pogut explicar del desplegament policial el dia del referèndum. «Ha quedat molt clar quin va ser el nostre paper i, també, el cop de mà que vam rebre d'agents arribats de Sabadell», deia a aquest diari. «Tot i que és inevitable posar-se una mica nerviós, he volgut donar tota la informació que podia donar perquè quedés molt clara la nostra actuació».

«Anar al judici era una responsabilitat gran, i tenia ganes d'explicar la meva versió perquè ningú abans ens ho ha preguntat», afegia. Pla va destacar que, a més, la seva compareixença era important perquè ell és l'únic cap regional, dels nou que hi ha a tot el país, que ha declarat en el judici i no és previst que en comparegui cap més en la vista oral.