La revetlla de Sant Joan ha transcorregut sense cap incident greu a Catalunya. Protecció Civil ha informat aquest dilluns que el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 3.902 trucades per 2.102 incidents menors arreu del territori.

Al Bages s'han realitzat 88 trucades als serveis d'emergències. L'incident més destacat a Manresa ha estat l'incendi d'un arbre a la Plaça Catalunya, just darrere de la bandera.

A la comarca del Bages els Bombers han realitzat un total de 40 actuacions, totes elles de menor importància. Hi ha hagut 20 incendis de vegetació i 15 incendis diversos de contenidors.

A l'Anoia els Bombers han atès 24 peticions, 7 al Berguedà, 4 a la Cerdanya i també 4 al Solsonès. Totes elles per petits incendis sense afectacions rellevants. La majoria de trucades al 112 han estat per focs en contenidors o foc de matolls en via pública i per molèsties de persones en espais públics, per música i sorolls.

Del total de trucades, 1.068 s'han fet des del Barcelonès -719 de la ciutat de Barcelona i 189 des de l'Hospitalet de Llobregat-, 587 des del Vallès Occidental, 356 del Baix Llobregat, 262 del Maresme, 219 del Segrià, 159 del Baix Empordà, 155 del Vallès Oriental, 128 del Tarragonès o 88 del Baix Camp.

Incendis de vegetació

El principal tipus de servei que s’ha fet ha estat els incendis per mobiliari urbà i vehicles (578). Els incendis de vegetació han suposat 432 sortides arreu de Catalunya. Destaquen, de tota la Revetlla, un a Plans de Sió i un altre a Palafolls. A Mont-roig (Plans de Sió), han cremat 7,84 Ha de rostoll, matolls i troncs. L’incendi, que va ser alertat a les 00.10h, va fer activar 6 dotacions terrestres dels Bombers. Ha quedat extingit a les 05.44h. L’incendi de Palafolls ha cremat 1,5 Ha de vegetació en un solar del carrer del Morer, a la urbanització Ciutat Jardí. El foc va ser alertat a les 22.42h i va suposar l’activació de 9 dotacions terrestres dels Bombers. Altres serveis

Pel que fa a la resta de serveis de la revetlla, a Roses, avisats a les 03.47 hores, els Bombers han treballat per sufocar un incendi que ha destruït totalment 5 motos estacionades al carrer Palmeroles. Les flames han afectat els cables elèctrics de la façana d’un edifici (planta baixa més 3). El fum ha entrat dins els habitatges, de manera que ha calgut evacuar tota la finca. En total, 6 persones no han pogut passar la nit a casa seva.

A Sant Cugat del Vallès han cremat 3 contenidors al carrer Aribau 6. El foc ha afectat també la tanca de bruc d’un parell de terrasses ubicades als baixos d’aquest edifici, més mobiliari de jardí d’un dels habitatges. L’incendi va ser notificat a les 04.37 hores i ha suposat l’activació de 2 dotacions dels Bombers.

A Gavà, a les 03.15 hores, hi ha hagut un servei similar. Han cremat 3 contenidors i 10 metres de tanca del complex residencial de les Gavines. Un parell de vehicles aparcats a la vora també han quedat afectats parcialment. Hi ha treballat una sola dotació dels Bombers. A Rubí, a les 02.57h, els Bombers han treballat en un petit incendi de matolls a l plaça Verneda que també ha afectat la tanca d’una empresa i 3 bidons emmagatzemats al pati d’aquesta firma. I a l’Hospitalet de Llobregat, ha cremat totalment un vehicle al carrer Pintor Sorolla. L’avís s’ha rebut a les 00.36 hores i ha fet activar una dotació dels Bombers.