La representació processal de la família de la menor que hauria patit una violació en grup a Manresa, exercida pel bufet Matamala, ha emès aquest dilluns un comunicat en el qual assegura que comparteix «essencialment» els fets narrats per la Fiscalia, que va avançar aquest dijous Regió7, si bé discrepa «en la seva qualificació, tenint en compte l'especial vulnerabilitat de la víctima», que tenia 14 anys i que «es trobava en estat molt important d'embriaguesa».

Per aquests motius, la defensa qualifica els fets com a constitutius de dos delictes d'agressió sexual continuat a una menor per dos dels acusats que «van realitzar diversos actes d'accés carnal a la víctima per diverses vies» i delictes d'agressió sexual a una menor per a la resta d'acusats, excepte pel subjecte que només es va masturbar, a qui s'imputa un delicte d'omissió del deure d'impedir delictes.

Així, es demanen unes penes similars a les de 'La Manada', de 15 anys de presó per als acusats, excepte pels dos que haurien realitzat delictes d'agressió sexual continuats. Per a ells es demanen 20 i 18 anys de presó, respectivament. Per l'individu que es va masturbar es demana únicament una multa. La mateixa defensa creu que la recent sentència a 'La Manada' els és favorable de cara a les condemnes en aquest cas.

Així mateix, respecte de tots ells excepte del subjecte acusat pel delicte d'omissió del deure d'impedir delictes, se sol·liciten com a penes accessòries 10 anys de llibertat vigilada i 10 anys d'aproximació i prohibició de comunicació amb la víctima. A més, a un dels acusats del delicte d'agressió sexual continuat, se li imputen quatre delictes d'obstrucció a la justícia per «haver amenaçat diversos testimonis».