La víctima de la presumpta violació en grup a les Escodines de Manresa va aconseguir trucar al 112 per demanar auxili i explicar el que li havia passat, segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha pogut confirmar l'ACN. La noia ha prestat declaració aquest migdia davant el jutge. És la segona vegada que la menor explica els fets que va viure al pis del carrer Aiguader de la capital del Bages la matinada de diumenge, on quatre joves l'haurien violat en grup. La primera va ser davant els Mossos el mateix diumenge per denunciar els fets. La jutgessa decidirà a partir de les sis de la tarda si decreta presó per als quatre detinguts per la violació a Manresa.

A la sortida dels jutjats, els advocats dels quatre detinguts, tots d'ofici, s'han negat a fer declaracions i només ha parlat l'advocat de la víctima, Toni Calvet, qui ha demanat respecte per la menor tenint en compte "que la informació és prou important per deixar-ho aquí". No s'ha concretat si els detinguts han declarat o no davant de la jutgessa.

Els quadre detinguts han arribat als jutjats de la capital del Bages aquest dimarts a les 10 del matí. Els joves ho han fet custodiats en dues furgones dels Mossos d'Esquadra que han entrat per la porta del darrere del complex judicial davant una important expectació mediàtica. Almenys dos són joves extutelats per la DGAIA.

El cas que es jutja hauria passat la matinada d'aquest diumenge en un pis ocupat il·legalment del carrer Aiguader del barri de les Escodines quan haurien violat una menor de 17 anys.

5

Els quatre detinguts per la presumpta violació en grup a les Escodines arriben als jutjats

Una veïna assegura que formaven part d'un grup conflictiu

La veïna del primer pis del bloc de les Escodines de Manresa on s'hauria produït la violació en grup a una menor de 17 anys ha explicat que els quatre detinguts, d'entre 18 i 25 anys, formaven part d'un grup d'unes 10 persones molt conflictiu. "Prenien cocaïna, protagonitzaven baralles, duien navalles...", ha relatat. Segons ha explicat, des que van arribar al bloc, ara fa aproximadament un mes, els capítols conflictius no han cessat i, tot i que els veïns trucaven a la policia, quan els agents arribaven, els delinqüents fugien i tornaven al cap d'uns dies. La jove no ha volgut relatar la seva identitat per por a patir-ne conseqüències.

La jove ha assegurat que, des que va arribar el grup de joves delinqüents al bloc de les Escodines, han atemorit al barri i als mateixos veïns, que no saben que més fer per aturar-los. Segons ha explicat, han trucat en diverses ocasions a la Policia Local i també es van posar en contacte amb l'Associació de Veïns, que precisament divendres havia preparat un text per enviar als mitjans de comunicació denunciant la situació i on literalment es deia: "Què fa falta que passi perquè s'actuï?'.