El conseller d'Interior, Miquel Buch, va negar ahir que l'actuació dels Mossos d'Esquadra, malgrat les denúncies per part de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) del Bages.

En comissió parlamentària, Buch va assegurar que el modus operandi de la policia catalana va ser el correcte i que «des del primer moment i durant tres hores es va intentar negociar amb la PAHC», que va criticar amb diversos missatges a Twitter la «violència» dels Mossos i va demanar la dimissió del conseller.

El titular d'Interior va assegurar que és «falsa» la imatge d'«un cos de Mossos content i feliç per desnonar» ja que la policia catalana, va dir, «fa allò a què l'obliga un jutge, que és complir una ordre judicial».

Va recordar a més que cap agent ni ciutadà va quedar ferit i que si l'actuació hagués estat violenta hi hauria hagut ferits, a la vegada que va retreure a l'oposició que vulgui «desprestigiar els Mossos» en demanar explicacions sobre el desnonament al seu departament quan -va recordar- «no té competències per fer front a aquesta realitat». Així mateix, va sostenir que no li agrada «viure en un país en què es desnona gent vulnerable» però que no pot «dir a un mosso que no participi en un desnonament ordenat per una instrucció judicial».

El desallotjament es va produir el 25 de març, al carrer Lluís Argemí, i va afectar una família en situació vulnerable que tenia un informe favorable de la Taula d'Emergència Habitacional i que, tal com va admetre Buch, no tenia una altra alternativa on acudir després d'haver aconseguit paralitzar fins a quatre vegades la seva sortida.

L'escalada de tensió es va produir després que els activistes negociessin amb la policia que es deixés sortir una menor de l'immoble, moment que va ser aprofitat pels agents per accedir a l'edifici. Arran dels enfrontaments que es van produir, la policia -va detallar Buch- va denunciar penalment tres persones i administrativament 28 més per impedir complir una ordre judicial.

En el vídeo que la PAHC va publicar i que la mesa del Parlament va impedir visualitzar ahir durant la comissió, es pot veure com una noia es col·loca a la porta per sortir de l'edifici però, davant la intempestiva entrada d'almenys sis agents, queda arraconada a la porteria fins que finalment aconsegueix sortir.