La línia R4 de la xarxa de Rodalies ha patit alteracions en el seu funcionament aquest dilluns al matí a causa del mal temps. Així, des de primera hora fins a les 11 del matí, s'han prodït retards que podien superar la mitja hora a la línia.

Al mateix temps, s'ha interromput la circulació dels trens de la R2 entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú durant una estona, i a partir de les vuit del matí, els combois han pogut circular per només una via. La pluja també ha afectat carreteres.

Les precipitacions també han provocat una incidència a la catenària de la R3 i la circulació de trens entre Manlleu i Torelló s'ha hagut d'interrompre. Renfe habilitarà al llarg d'aquest matí, un servei alternatiu per carretera.

Amb tot això, Protecció Civil demana extremar les precaucions, sobretot a les zones de rius i rieres pel risc d'augment sobtat del cabal i recomana evitar passar per zones inundables, també amb cotxe, i ha activat el Pla INUNCAT per pluges intenses al Baix Penedès i al Garraf.