La fiscalia demana dos anys de presó per al presumpte piròman d'Artés per haver cremat, presumptament, el cotxe d'una veïna del bloc on vivia al carrer Parres de la mateixa població. El judici se celebrarà el proper 13 de setembre a Manresa.

Segons el relat de la fiscalia, la nit del 23 al 24 d'agost del 2017, amb l'ajuda d'acetona i un encenedor va posar foc al cotxe d'una veïna, un Wolksvagen Golf, que es trobava a l'aparcament comunitari del bloc on residia l'acusat.

Tot seguit, segueix l'escrit del Ministeri Públic, l'home va enviar un missatge al grup de watsapp de la comunitat en el qual alerta que hi havia un cotxe cremant a l'aparcament i va agafar extintors del mateix recinte «fent veure que per causalitat havia observat el foc i mirava d'apgar-lo pels seus propis mitjans».

Els veïns van avisar els bombers però el vehicle va resultar en situació de sinistre total i la seva propietària va ser indemnitzada amb 2.250 euros per part de l'asseguradora, motiu pel qual no reclama.

L'agost del 2017 l'acusat va ser detingut com a presumpte autor de dos incendis forestals a Artés, un dels quals va cremar un total de 363 hectàrees. En el moment dels fets, feia pocs mesos que l'home s'havia instal·lat a Artés, concretament en un domicili del carrer de les Parres. En aquest domicili i en un altre pis de Santa Coloma de Gramenet, els Mossos han localitzat vestuari i documentació falsa de Creu Roja i de Protecció Civil.

L'home utilitzava els uniformes i els documents per acostar-se als incendis que ell mateix havia provocat. Després de la detenció, el jutge li va prohibir acostar-se al municipi d'Artés com a mesura cautelar.