Entitats i partits independentistes han fet una nova crida a la ciutadania a sortir al carrer com a mostra de rebuig a la repressió i les actuacions policials avui a Manresa. La concentració s'ha iniciat a les 19.20 de la tarda a la plaça de Crist Rei i ja concentra prop de 5.000 persones, segons ha informat la Policia Local.

El cartell que circula a través de les xarxes socials mostra la imatge de dos agents policials a punt de carregar contra manifestants senyalats amb una fletxa i el text «Que se'n vagin». Un altre dels objectius de la concentració és, segons la convocatòria, demanar la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, pels fets ocorreguts a les principals ciutats catalanes aquesta setmana arran de la sentència del Procés.El cartell està signat per Arran, la CUP, Endavant i el Sindicats d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

El recorregut

La manifestació s'ha iniciat a la plaça de Crist Rei i seguidament ha passat pel carrer Guimerà, Sant Domènec, el Born i Alfons XII. A les 20.15 la marxa s'ha dirigit cap als jutjats però els manifestants s'han trobat els accessos blindats per agents dels Mossos d'Esquadra i vehicles de BRIMO. En conseqüència, el recorregut ha adquirit un caire improvisat i la manifestació s'ha dirigit a Plaça Major, on s'ha fet una seguda.

Durant el recorregut els manifestants no han parat de cridar les consignes reivindicatives "Buch dimissió", "Qui sembra la misèria, recull la ràbia", "Policia assassina", "ERC i PEDECAT, la paciència s'ha acabat", "Catalunya antifeixista", "Lliberat presos polítics", "1 d'octubre, ni oblit ni perdó", "Brimo dissolució" i "Els carrers seran sempre nostres". Finalment, la manifestació s'ha desconvocat a les 20.30h.