Abel Pié, advocat de Mendoza, que ha estat condemnat a 12 anys de presó per abusos sexuals continuats, anunciava ahir que les defenses dels processats ara ja condemnats i que ahir van rebre la notificació de la sentència -alguns la rebran dilluns-presentaran un recurs per demanar la seva absolució, tal com ja van sol·licitar durant el judici. De fet, tots els acusats han mantingut la seva innocència al llarg de tot el procés.

El lletrat explicava que en la sentència coneguda ahir «no s'han considerat les contradiccions que va tenir la noia», en referència a l'amiga que s'ha convertit en el principal testimoni del cas, que, diu Pié, «va fer tres relats i cada cop eren diferents».

També afegia que el tribunal tampoc «ha considerat altres elements de prova», com el fet que en les restes d'ADN localitzades en els pantalons de la menor només hi havia «una mostra d'un dels acusats però en canvi no ha valorat que no n'existia de la resta», cosa que, segons Pié, «és susceptible de recurs, i així ho farem».

L'advocat també es mostrava «sorprès» pel fet que la sentència no fos absolutòria, que és el que demanaven totes les defenses.

Els recursos que presentin les diferents parts els haurà de resoldre del Tribunal Superior Justícia de Catalunya (TSJC) i de fet, en el mateix inici del judici, recordava ahir Pié, el president del tribunal que ara ha emès la sentència ja va vaticinar que el cas acabaria al Tribunal Suprem (TS), on les parts podran recórrer un cop el TSJC s'hagi pronunciat sobre els fets.