Nombroses personalitats es van pronunciar ahir, a través de Twitter, en contra de la sentència per la qualificació d'abusos sexuals que es fa dels fets jutjats i no d'agressió sexual.

Així, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va considerar ahir que la sentència és «indignant» i va afegir que «no és abús, és violació». Colau va assenyalar que «la Justícia patriarcal no vol entendre que només sí és sí» i va afegir que «no sóc jutge i no sé quants anys de presó mereixen, el que sí que sé és que no és abús, és violació!», va escriure indignada Colau en una piulada a la xarxa social.

També es va pronunciar Íñigo Errejón, de Més País, que assegurava que la sentència és «vergo-nyosa: no és abús, és violació» i afegia que «això no pot passar mai més. Necessitem un govern progressista aviat que canviï la llei perquè només sí sigui sí». També es pronunciava Pablo Echenique de Podem, que simplement deia «#noésabúsésviolació».

A l'actriu Letícia Dolera li sembla «perillosíssim el missatge que envia a la societat la sentència» i afegia que «necessitem urgentment formació amb perspectiva de gènere en l'àmbit judicial».

Precisament, les seves paraules van ser contestades per la popular jutgessa Maria Teresa Puchol, que es fa dir Lady Crocs a les xarxes socials, assegurant també en una piulada que «el que necessitem és formació en perspectiva jurídica abans d'enviar els altres a formar-se en altres qüestions. Les sentències no envien missatges, jutgen fets».