El Servei Català de Trànsit (SCT) apel·la a la prudència i la responsabilitat dels conductors per prevenir accidents aquest cap de setmana llarg de tres dies amb motiu de la festivitat de l'1 de novembre, que també inclou la celebració de la castanyada.

Davant la previsió d'una mobilitat elevada en aquest període festiu, el SCT recorda que el factor humà és darrere de la majoria d'accidents de trànsit i demana, tant als conductors com als acompanyants, un comportament prudent i segur a la carretera. Aquest any, fins al 30 d'octubre, han mort a la xarxa viària interurbana catalana 153 persones en 139 accidents. Concretament el mes d'octubre han mort 20 persones, i, juntament amb el mes d'agost, ha estat el més mortífer de l'any.

El Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, establirà amb motiu de la festivitat de Tots Sants, entre les 15 h d'avui i les 24 h de diumenge 3 de novembre, un dispositiu especial d'ordenació, regulació i control del trànsit per tal de minimitzar les possibles afectacions de circulació i vetllar per la seguretat viària dels usuaris.

Es preveu que prop de 415.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre avui i demà.