Més d'una trentena de vehicles van aparèixer, aquest divendres al matí, amb els vidres trencats i talls a la tapisseria a Calaf. Els fets van passar la nit de dijous al divendres quan uns desconeguts es van dedicar a fer destrosses a vehicles que estaven aparcats a diversos carrers del nucli antic del municipi com l'avinguda de la Pau, 11 de setembre, el Firal, Xuriguera o 1 de maig, entre d'altres.

Els interiors dels vehicle també estaven regirats però l'alcalde de Calaf, Jordi Badia, descarta que hi hagi hagut robatoris. També explica que els Mossos d'Esquadra van poder comptabilitzar i aixecar acta de destrosses en 21 vehicles, encara que els vigilants municipals, abans que arribessin els agents havien comptabilitzat danys en aquesta trentena de cotxes, alguns dels quals ja no estaven a Calaf i altres no estaven a la via pública.

L'alcalde atribuïa les destrosses al vandalisme que des de fa un temps hi ha al municipi. I és que aquest estiu, uns vàndals ja van entrar a la zona de la piscina municipal on van trencar-hi vidres i també van defecar a dintre l'aigua.

Abans, al mes d'abril, l'ajuntament també va denunciar més actes vandàlics. En concret els vàndals van provocar diferents destrosses a l'enllumenat públic del municipi i també van danyar la tanca del cementiri. El consistori va quantificar la reparació dels danys en uns 500 euros.

Badia mostrava la seva preocupació per aquests fets en un municipi que té dos vigilants municipals i els Mossos d'Esquadra a 30 quilòmetres.