Un home s'enfronta a tres anys de presó per, presumptament, haver robat 8.000 euros a un veí de Manresa, i també per, presumptament, haver intentat un segon robatori contra la mateixa persona.

Segons el relat de la fiscalia, l'acusat Y. A., cap a les 6 de la tarda del 2 de juliol del 2018, es va dirigir, acompanyat de dues menors i una tercera persona que no ha estat identificada, a l'habitatge de la víctima amb el permís de la mateixa víctima. D'allà es van emportar 8.000 euros, un joc de claus de l'habitatge i una llibreta d'estalvis. Quatre dies després, cap a la 1 de la matinada, l'acusat, acompanyat de les mateixes menors i d'una altra dona, I. A., presumptament van accedir a l'habitatge utilitzant les claus robades dies abans, i un cop a l'interior van regirar els mobles.

En el mateix habitatge, els presumptes lladres van ser descoberts per agents dels Mossos d'Esquadra i van fugir tots a través d'una finestra de l'habitatge. En la fugida, els agents van poder interceptar una de les menors.

En el judici que se celebrarà avui a Manresa, només contra els majors d'edat, el principal acusat, Y. A., s'enfronta a una petició de pena de la fiscalia de tres anys de presó i també que indemnitzi la víctima amb els 8.000 euros sostrets per un delicte continuat de furt.

Per a l'altra acusada major d'edat la fisclaia demana una pena d'11 mesos de presó per un delicte de furt en grau de temptativa.