L'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a una pena de dos anys de presó a un perruquer de Manresa que va abusar sexualment d'un nen d'11 anys que el seu pare havia deixat a la perruqueria perquè li tallés els cabells.

La sentència, a la qual ha tingut accés Regió7, considera provat que un dia del mes d'octubre del 2016, el pare va deixar el nen a la perruqueria perquè el barber li tallés els cabells. Quan estava rentant el cap del menor, l'ara ja declarat culpable va tirar expressament aigua a la falda del nen, i amb l'excusa d'eixugar-lo li va fer treure els pantalons i els calçotets, moment en què va aprofitar per fer-li tocaments.

Malgrat que això va passar el mes d'octubre, el menor no va explicar res fins al cap d'un mes. Ho va fer quan el seu pare li va dir que havia de tornar a tallar-se els cabells, i llavors el menor es va posar nerviós fins que finalment li va explicar part dels fets al seu pare. Com a conseqüència d'aquests fets, el nen va tenir un increment d'ansietat i va ser atès per l'EATP i l'UFAM, que van donar credibilitat al seu relat, i els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació que ha acabat amb el judici que es va celebrar el mes d'octubre passat.

A més de la pena de presó, l'acusat, Rachid E., que tenia una perruqueria al carrer Sant Bartomeu de Manresa, haurà d'indemnitzar el menor amb 2.000 euros i s'haurà de fer càrrec de les costes processals, incloses les de l'acusació particular. En la sentència també se li imposa una pena de tres anys de llibertat vigilada i en la sentència s'ha tingut en compte l'atenuant de dilacions indegudes ja que els fets van passar el 2016 i han trigat 4 anys a arribar a judici. De fet, la sentència assegura que donada aquesta circumstància de retard que no es pot atribuir a l'actuació de l'acusat, el tribunal «no considerem que sigui necessària la imposició d'una pena de presó per sobre del mínim legal».